Tipuri de becuri cu LED


Tipuri de becuri cu LED-uri și cum să  alegem modelele potrivite și puterea lor.
Becurile cu LED au devenit cunoscute după interzicerea becurilor incandescente și mulțimea din articole pentru potențialul dăunător al becurile economice CFL pentru sănătatea oamenilor.

Avantajele lor sunt multe. Singurul dezavantaj al becurile cu LED este că de curând prețurile au fost prea mari, dar cu introducerea noilor tehnologii sunt accesibile pentru un cerc larg de oameni.  Există câteva tipuri de becuri cu LED-uri după LED-urile folosite.
Cele mai vechi modele de becuri cu LED sunt făcute dintr-un număr mare de LED-uri aranjate ca porumb (vedeți imaginea). Acestea sunt cu o putere slabă, LED-urile emit lumină cu un randament luminos cu mai puțini lumeni la un watt consumat și este mai bine să le evitați. LED-urile acestea sunt cu putere abia 0,03W pentru o bucată și emit în jurul 60-70 lm/W. 
Becurile cu LED-uri din a doua generație folosesc led-uri mai moderne SMD3528, SMD3014, SMD5050. Din acestea de asemenea foarte rar există modele cu o putere mai mare decât 5W și de asemenea e bine să le evitați.

Becurile cu LED-uri din a doua generație folosesc led-uri mai moderne SMD3528, SMD3014, SMD5050. Din acestea de asemenea foarte rar există modele cu o putere mai mare decât 5W și de asemenea e bine să le evitați.
Becurile cu LED din ultima generație sunt făcute dintro-o nouă generație de leduri SMD2835 cu putere în jurul 0.2W. Ledul are o capacitate de iluminare mai mare la unwatt consumat (o eficiență peste 100 lumeni). Acestea sunt cu o emitere de caldură scăzută și nu este necesar să fie cu un corp din aluminiu, care le face mai competitive, deoarece așa costurile de producție sunt mai mici și respectiv prețul final este mai mic pentru clienți. Modelele acestea se pot recunoaste prin ceea ce sunt cu corp plastic și capac mat, care contribuie la distribuirea mai egală a luminii.

Pentru a calcula ce fel de becuri cu LED vă trebuie trebuei să știți că diferitele tipuri de led-uri au și un coeficient de randament diferit și de aceea becurile LED de 5W din prima generație sunt egale cu becurile LED de 3W din ultima generație.
Formula care o să vă prezentăm este numai aproximativă și este bazată pe becurile LED din a treia generație și din cea ultima, care au o capacitate de iluminare mai mare – 100 lumeni la un watt consumat.

Calculați ce este cubatura încăperii dumneavoastră și la fiecare metru cub prevedeți câte 1 watt, adică dacă încăperea dumneavoastră este cu un volum de 30mtrebuie să puneți circă 30W becuri cu LED-uri, pentru a fi siguri că aveți o iluminare bună. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.